fredag 19. september 2014

Foccaccia

Jeg har fått litt dilla på å lage supper i det siste og da er det veldig godt å ha Foccaccia til. Legger ut oppskrift på en med soltørka tomater som var veldig god sammen med blomkålsuppa jeg lagde i går:-) Denne oppskriften er til ei lita langpanne.
Ingredienser:
3,5 dl lunkent vann
1/4 fersk gjær (evt en kvart pakke tørrgjær)
Ca 450 g hvetemel
1/2 ts flytende honning
1/2 ts salt
Olivenolje
Soltørka tomat
Maldonsalt

Finn fram bakebollen og ha i mel (hold igjen litt til du ser om du trenger alt), honning, salt. Smuldre i gjæren og ha i vannet. Kjør i kjøkkenmaskin i 10-15 minutt til det er godt blandet og deigen er blank og litt løs. Ringle over en god del olje og la den stå og heve i (opptil) 1 time. Hell over i bakepapirkledd langpanne og bre utover med en slikkepott dyppa i olje. Trykk nedi det du ønsker av soltørka tomater (jeg bruker de som ligger ferdig oppkutta i olje), dekk til med håndkle og plastfolie og etterhev i ca 45 min. Når den er ferdig heva dypper du fingeren i olje og stikker hull i deigen med jenvne mellomrom, Ringle over godt med olje og dryss over maldonsalt. Stekes så på midterste rille, 225 grader i 20-25 minutt. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)