Ingredienser:
1 pk tørrgjær
4 ss melk, lunken (jeg varmer melka i et glass stående i varmt vann noen minutter)
2 ss sukker
450-500 g hvetemel
0,5 ss bakepulver
0,5 ts salt
1,5 dl melk
1,5 dl yoghurt naturell
1 egg, lett sammenvispet
2 ss smør, smeltes
Bland tørrgjær, melk og sukker og la det stå til det begynner å skumme (tar noen minutter). Ha gjærblandingen sammen med alt det andre i bakebollen. Elt med kjøkkenmaskin i ca 10 min til deigen er blank og smidig (noe lenger for hånd). Hev deigen i 1 time. Hvis du vil steke brødene på bakesten setter du den midt i ovnen ca 20 min før utbaking og setter temperaturen på maks. (Hvis du bruker vanlig stekeplate må den også stå inne en stund før brødene skal inn.)
Ha deigen på et melet underlag og elt inn mer mel hvis deigen er veldig klissete. Rull 6 boller og kjevle dem ut til de er avlange og ca 5 mm tykke. Legg så mange du får plass til på bakestenen/stekebrettet og stek i ca 5 min (følg med på brødene mot slutten av steketiden så ikke de blir svidd). Jeg fikk plass til 3 av gangen.
Avkjøl brødene på rist og pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle til de skal serveres. De er også supre å fryse.
Perfekt tilbehør til Kylling Tikka Masala
Kos deg:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)